Dátum/Időpont
2017.11.14. - 2017.11.18.
Egész nap

Rendezvénysorozat No Categories

Címkék


Krakkóban és Varsóban vendégszerepel a Proton színház Látszatélet című előadása a Lengyelországi Magyar Kulturális Évadban, ezekben a napokban. Mundruczó Kornél rendezése számos elismerés tudhat magáénak: legutóbb a szentpétervári Baltic House Theatre Festival közönségdíját nyerte el egy olyan mezőnyben, ahol többek között az egyik legjelentősebb kortárs litván rendező, Eimuntas Nekrošius és a több hazai és nemzetközi díjjal kitüntetett Kirill Szerebrennyikov rendezései is láthatóak voltak.

 

 

November 14-én Krakkóban debütált, november 18-án pedig Varsóban vendégszerepel a Proton színház Látszatélet című előadása. A darab 2016-os bemutatója óta számos díjat nyert már el, egyebek között a Színikritikusok díját (2016- legjobb díszlet) és a POSZT két elismerését (2017- legjobb írói és dramaturgiai munka; legjobb díszlet). Mundruczó Kornél rendezésében a szereplők látszatéletet élnek, egy olyan társadalomban, ahol az igazságtalanság szokásjoggá vált. A realista előadás a diszkriminált emberek sorsát mutatja be: a rasszizmust, a lakhatási nyomorúságot és a párkapcsolati erőszakot tematizálva.

 

A darab lengyelországi premierjének a krakkói Łaźnia Nowa Teatr adott otthont november 14-én, ahol a magyar társulat teltház előtt aratott sikert. A lengyel vendégjáték következő állomása a varsói TR Waszawa színház lesz november 18-án.

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez