Dátum/Időpont
2016.10.15.
00:00

Rendezvénysorozat No Categories

Címkék


A Magyar Barátok Társasága 2016. október 15-én megemlékezést szervez a tarnów-i Városházán az 1956-os forradalom és szabadságharc, illetve a Társaság megalakulásának 60. évfordulója alkalmából.

1956-ban a magyarországi forradalom és szabadságharc hatására alakult meg a Magyar Barátok Társasága, melynek fő célja a magyar nép segítése volt, elsősorban különböző adományok formájában. A Társaság a mai napig működik.

A Magyar Barátok Társasága elnevezés különösen fontos, 1956 előtt ugyanis kizárólag lengyel-szovjet társaságok létezhettek.  Újdonságnak számított, mivel szakított a korábbi, kizárólag kommunista irányvonallal, nevéből már kimaradt a szovjet szó. A szervezet megalakulása később másoknak is például szolgált.

A megemlékezés egy ’56-os kiállításmegnyitóval kezdődik, mely a Varsói Magyar Kulturális Intézet közreműködésével jött létre. Ezt követően a résztvevők a forradalommal kapcsolatos előadásokon vehetnek részt, melynek keretében lengyel és magyar szemszögből is megvilágításba kerülnek az események.

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez