Dátum/Időpont
2017.10.27.
Egész nap

Rendezvénysorozat No Categories

Címkék


Hat lengyelországi városban, teltházas fellépéseken aratott fergeteges sikert a Rajkó Művészegyüttes október közepén a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad keretében nemrég lezajlott turnéján. Az együttes a Kodály-emlékév tiszteletére összeállított műsorával Újszandecben, Krakkóban, Slupskban, Lesznóban, Torunban és Szczecinben lépett fel. A lengyel közönség mindenütt állva tapsolta meg az előadásokat, amelyek a klasszikus műveken túl ízelítőt adtak a virtuóz cigányzene hangzásvilágából is.

 

A napokban ért véget a Rajkó Művészegyüttes hatállomásos lengyelországi koncertkörútja. Az idén 65 éves, UNESCO-díjas, számos kitüntetéssel büszkélkedő zenekar a Kodály-emlékév tiszteletére összeállított műsorral lépett színpadra Újszandecben, Krakkóban, Slupskban, Lesznóban, Torunban és Szczecinben, a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad keretében.

A programban Kodály művei közül felcsendült a Kállai Kettős, a Háry-toborzó és a Galántai táncok is, de a klasszikus műveken kívül az együttes ízelítőt adott a virtuóz magyar cigányzene jellemző hangzásvilágból is. A vendégszereplés második állomásaként a magyarországi cigányzene több évszázados múltját bemutató Húzd rá, cigány! című kiállítás megnyitóján lépett fel a Rajkó a krakkói Galícia Múzeumban, majd pedig az északnyugati lengyel régióban öregbítették a magyar kultúra jó hírét. Ezeken az állomásokon is ovációval ünnepelte a közönség az előadásokat, amelyek ráadásában már lengyel zeneszámok is szerepeltek.

 

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez