Dátum/Időpont
2017.10.27.
Egész nap

Rendezvénysorozat No Categories

Címkék


Magyar-Lengyel Történelmi Játszókertet avatnak idén ősszel Varsó központjában, a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad keretében, amely a valaha volt legjelentősebb magyar programsorozat Lengyelországban. A játszókert egyedülálló ilyen jellegű alkotás a lengyel fővárosban.

 

A magyar történelmi motívumkincsek felhasználásával készülő történelmi játszókert a legkisebbeknek szól. A változatos játékelemekből álló komplex építmény kortárs képzőművészeti alkotás is egyben: emléket állít a magyar és a lengyel történelem kapcsolódásainak, közös szentjeinek és kiemelkedő alakjainak, nemzeteink barátságának.

 

A szobrászok és festőművészek keze nyomát viselő, akácból és tölgyből készülő különleges játszótér Kő Boldizsár alkotása, aki egyedi képzőművészeti játszóparkjaival már számos elismerésben részesült. Egyebek közt Ipari és Formatervezési Nívódíjat kapott, valamint Europa Nostra díjat nyert el a Millenáris Park – Zöld Péter Népmese Játszótérért.

 

A gondos tervezéssel születő játékelemek építése megkezdődött Varsó egyik legszebb központi parkjában. A Magyar-Lengyel Történelmi Játszótér helyi kivitelezője a Varsói Magyar Kulturális Intézet.

 

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez