Dátum/Időpont
2017.04.19. - 2017.04.27.
00:00

Rendezvénysorozat No Categories

Címkék


A Lengyelországi Magyar Kulturális Évad egyik kiemelt programjaként 2017. április 19. és 27. között rendezik meg a Magyar Filmtavaszt Varsóban, Krakkóban és Wrocławban. Az esemény a Varsói Magyar Kulturális Intézet, a Krakkói Főkonzulátus és a Magyar Filmunió szervezésében valósul meg.

Több mint egy évtized után ismét nagyszabású magyar filmszemlét rendeznek Lengyelországban, melynek célja, hogy átfogó képet nyújtson a kortárs alkotásokból. A filmtavaszon bemutatásra kerülő magyar újdonságok között szerepelnek majd az elmúlt időszakban az Oscar-díj, az Arany Glóbusz, az Arany Medve vagy a Kristály Glóbusz elismerésben részesült alkotások is. Egyes vetítések előtt a közönség megismerheti a filmek rendezőit, színészeit, producereit. Az eseményen jelen lesz Fekete Ibolya az Anyám és más futóbolondok a családból című film rendezője. Hajdu Szabolcs rendező és Török-Illyés Orsolya színművésznő az Ernelláék Farkaséknál című filmjük vetítésén vesznek részt, Sopsits Árpád rendezővel A martfűi rém bemutatójón találkozhatnak a nézők. Morcsányi Géza a Testről és lélekről főszereplője is ellátogat a fesztiválra.
A kortárs alkotások mellett két klasszikus szerepel a programban. A Makk Károly rendezte Egymásra nézve című film bemutatóján és az azt követő közönségtalálkozón a rendezőn kívül részt vesz a két lengyel főszereplő, Szapołowska Grażyna és Jankowska-Cieślak Jadwiga. A Lengyelországban nagy sikert aratott Macskafogó új fordításban kerül vászonra.
A program a magyar filmművészet sokszínűségét tükrözi, melyben nagyjátékfilmek, animációs filmek, valamint kisjátékfilmek is szerepelnek. A rendezvény kurátora Muszatics Péter.

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez