Dátum/Időpont
2016.11.20.
Egész nap

Helyszín

Lengyelország - Wrocław, plac Wolności 1

Rendezvénysorozat No Categories

Címkék AMP Trio, Grencsó Open Collective, Jazztopad


A nemzetközileg is igen magasan jegyzett wrocławi Jazztopad Fesztivált immáron 13. alkalommal, 2016. november 17. és 27. között rendezik meg a tavaly nyílt Nemzeti Zenei Fórum (NZF) épületében. Az idei évben Wrocław Európa Kulturális Fővárosa, így különösen nagy jelentőséggel bír, hogy a fesztivál egyik napját – november 20-át – a Magyar Nap fellépőinek szentelik. Az esemény a Budapest Music Center, valamint a Balassi Intézet – Varsói Magyar Kulturális Intézet együttműködésében valósul meg.

Mindhárom meghívott zenekar a hazai improvizációs művészet nemzetközileg is elismert, kiemelkedő képviselője. Tagjaik között a legfiatalabb generációtól a műfaj idősebb, „patinás” képviselőjéig egyaránt találhatunk zenészeket.

Grencsó István szaxofonos, fuvolás és klarinétos az élő zenész-legendák egyike, a magyar avantgárd jazz kiemelkedő alakja a Grencsó Open Collective-vel lép színpadra. Repertoárja rendkívül sokszínű, a zeneszerzőt a formai változtatások mesterének tartják.

Lukács Miklós a világon egyedülállóként cimbalmon játszik dzsesszt. Gyakran merít a közép-európai, különösen a hagyományos roma zenéből. A fesztiválon saját triójával – Orbán György dobossal és Baló István bőgőssel – a Cimbiózissal ad koncertet.

Fellép még az AMP Trió, azaz Ajtai Péter-Miklós Szilveszter-Pozsár Máté, akik a legfiatalabb generáció harminc év alatti képviselői, a szabad improvizációs zene legfrissebb irányzatait kutatják. Az együttes a kortárs magyar színtér egyik leginkább radikális formációja.

Együttműködő partnerek: Budapest Music Center, Nemzeti Zenei Fórum, Jazztopad Fesztivál, Balassi Intézet – Varsói Magyar Kulturális Intézet

További információ: http://www.nfm.wroclaw.pl/en/jazztopad/calendar

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez