Dátum/Időpont
2017.11.21.
Egész nap

Rendezvénysorozat No Categories

Címkék


A Lódzi Nagyszínházban vendégszerepel november 21-én a Recirquel a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad keretében. A Meztelen Bohóc című előadás a társulat legmonumentálisabb, egész estés újcirkusz darabja, amely a világ számos országában aratott már szakmai és közönségsikert. A társulat jóvoltából a produkciót most lengyelül tekintheti meg a lódzi közönség.

 

A Recirquel 2012-ben alakult Budapesten Vági Bence rendező-koreográfus vezetésével. A társulat olyan egész estés nagyszínpadi produkciókat alkot, amely a cirkuszművészetet társművészetek bevonásával gondolja újra, az előadásokban hangsúlyos szerepet kap a zene, a látványvilág és a történetmesélés is.  A Recirquel nemzetközi karrierje három éve indult, mára rendszeresen lépnek fel színházakban és fesztiválokon Európában és a nagyvilágban egyaránt.

 

A Magyarországon 2014-ben bemutatott A Meztelen Bohóc a társulat legmonumentálisabb egész estés újcirkusz darabja. Idén januárban Cannes-ban, a Palais de Festivals et des Congresben több mint 2400 néző előtt mutatták be, februárban pedig a tel-avivi Operaházban egy hét alatt több mint hétezer néző látta az előadást, amelyet a közönség és a kritika is egyaránt hatalmas lelkesedéssel fogadott. A november 21-i lódzi bemutató különlegessége, hogy a darabot lengyelül tekintheti meg a közönség. A Recirquel Társulat alapító-művészeti vezetője, Vági Bence elmondta: korábban már francia és héber nyelven is előadták A Meztelen Bohócot, s eddigi tapasztalataik szerint a nyelvtanulás mindenképpen megéri, hiszen a nézők nagyra értékelik a gesztust, hogy az anyanyelvükön láthatják az előadást, és sokkal intenzívebben élik is át azt.

 

 

fotó: Nagy Attila

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez