Dátum/Időpont
2017.05.25. - 2017.05.28.
Egész nap

Rendezvénysorozat No Categories

Címkék


2017. május 25. és 27. között a Lengyelországi Magyar Évad keretében a Zoord együttes több koncertet is adott Varsóban.

A kortárs magyar világzenét játszó trió fellépett a DZiK Klubban, a Varsói Egyetemen, a Varsói Magyar Nagykövetségen és a Korzenie Europy Fesztiválon is. A turné megszervezésében közreműködött a Varsói Magyar Kulturális Intézet, a Lengyel Rádió, a Varsói Egyetem, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A kecskeméti Zoord virtuóz dorombmuzsikával, a dob lüktető ritmusával és érzelmekkel teli hegedűjátékkal teremti meg azt az egyedi hangzást, ami már Japánban és Jakutföldön is lenyűgözte a közönséget. A közép-kelet-európai és a moldvai csángó dallamvilágból táplálkozó zene egyszerre vidám és erőteljes, tradicionális és mai.

A Zoord május 25-én az egyik legfelkapottabb varsói klubban, a DZiKben lépett fel a Masala Sound Systemből ismert Duże P-vel együtt. Másnap a trió a Varsói Egyetem tetőteraszán adott koncertet a Magyar Egyetemi Napon, melynek keretében a magyar intézet szakmai workshopot, gasztronómiai bemutatót, Arany-konferenciát és táncházat is szervezett.  Pénteken az együttes tagjai, Almási Krisztián, Drabant Béla és Szilágyi Áron interjút adtak a Lengyel Rádióban. Május 27-én a Zoord a Magyar Nagykövetség épületében a varsói magyar közösség tagjai előtt lépett fel, a találkozón táncház és hangszerbemutató is a program része volt.

A turné utolsó állomása május 28-án a Korzenie Europy, a már a harmadik alkalommal megrendezett nagyszabású világzenei fesztivál, melynek középpontjában idén a visegrádi országok zenéje áll. A fesztivál programjában olyan ismert zenészek szerepelnek, mint a VAVAMUFFIN, a GAGA/ZIELONE ŻABKI, a TOMAS KOCKO ORCHESTR és a KAPELA MALISZÓW, valamint a Kapela Biniek – Wojciechowski – Lipski formáció és az LSM SOUND SYSTEM. Az egész napos rendezvény rendszerint nagy tömegeket vonz a lengyel fővárosból.

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez