Dátum/Időpont
2017.03.03. - 2017.03.17.
00:00

Rendezvénysorozat No Categories

Címkék


Etikus design a kortárs magyar divatban címmel rendeznek divatbemutatót 2017. március 3. és 17. között Varsóban és Poznanban, melyen magyar divattervezők mutatják be a fenntarthatóság jegyében alkotott kollekciójukat.  A Lengyelországi Magyar Kulturális Évad keretében megvalósuló esemény a Külgazdasági és Külügyminisztérium – Balassi Intézet támogatásával valósul meg.

Az esemény 2017. március 3-án Varsóban kezdődik és március 17-én Poznanban zárul. A rendhagyó divatbemutatók keretében hat, fenntartható értékeket képviselő magyar divattervező legfrissebb darabjait ismerheti meg a közönség. A helyben, manufakturális keretek közt gyártott ruhák újrahasznosított vagy lebomló, környezetkímélő anyagokból készültek. Az esemény a divatbemutatók legújabb, nemzetközi hullámát követve interaktív, táncszínházi élményt nyújt, mely során nem csak a ruhák funkcióit mutatják be, de történetük is feltárul.

 

Az úgynevezett „gyors divat” (fast fashion) komoly ökológiai és társadalmi válságot okoz. A divatos, de “eldobható”, silány minőségű és gyakran mérgező vegyszerekkel kezelt ruhák bár fillérekbe kerülnek, mégis komoly ökológiai árat kell fizetni értük. Kortárs divattervezők egy tudatos csoportja új öltözködési alternatívát kínál a tömegtermékekkel szemben. A rendezvény célja, hogy a magyar divat népszerűsítése mellett a fenntartható életmódot is támogassa.

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez