Dátum/Időpont
2016.05.21.
19:30 - 20:30

Helyszín

Lengyelország - Warszawa, Ludwika Waryńskiego 28,

Rendezvénysorozat

Címkék


Gourmand zenekarA Gourmand Zenekar
A Gourmand a slam poetryt és a kortárs költészetet egyedülálló módon házasítja jazz/funk/hip-hop alapokkal. A kvintettet különböző zenei hátterű, képzett zenészek alkotják, akik a Gourmand olvasztótégelyében találták meg a közös hangot. A szövegekre komponált szerzeményekben a groove-os ütemek találkoznak a jazz harmóniavilágával és a filmzenék atmoszférájával, amelyben helyet kap a hangszeres improvizáció is. A szabad verselést hol kíséri, hol ellenpontozza, ha pedig kell, tovább fűzi a hangszeres játék.
A Gourmand zenei felelősei 2013 elején kezdtek el együtt dolgozni, majd 2013 végén csatlakozott hozzájuk Pion István, 2014-ben pedig Horváth Kristóf (Színész Bob). A zenekar két slammere, vagyis „frontemberei” rendszeres részvevői a magyarországi slam poetry-rendezvényeknek, de ezen felül mindketten alkotnak más-más művészeti ágakban is, és társadalmi kérdésekben sem érzéketlenek.
A Gourmand egyre gyakoribb résztvevője a budapesti és vidéki slam eseményeknek, ahol szívesen működnek velük együtt más vendégművészek is. Eddig olyan nevekkel osztották meg a színpadot, mint Kemény Zsófi, Závada Péter (Újonc) és Simon Márton. A zenekar koncertezett többek között a Magyar Nemzeti Színházban, a Költők Szódával című programsorozaton, de számos fesztiválon is fellépett már, (Artplacc Tihany, Budaörs Fesztivál stb.), ahogy klubkoncertek sem kerülték el (Pepita Ofélia, Roham Bár, Rácskert).
Mindenevő első nagylemezük 2015 szeptemberében jelent meg, melynek a bemutatókoncertjére az A38 hajó koncerttermében került sor. A zenekart beválasztották 2016 januárjában a Highlight of Hungary versenyre, ahol a 2015-ös év legkreatívabb, legújszerűbb produkciói, produktumai versenyeztek.

A zenekar tagjai:
Pion István – slam
Horváth Kristóf (Színész Bob) – slam
Simon Márton – slam
Gyarmati Gábor – basszusgitár
Okos Gergely – dob
Weil András – billentyűk
Táborszky Bence – trombita

Résztvevők:
Bodor Johanna, Tompa Andrea, Grendel Lajos, Háy János, fellép a Gourmand zenekar.

Videók:
https://www.youtube.com/channel/UCT_HEjwUA7MrXo410qQiPwg
https://www.youtube.com/watch?v=RNEIwqgmO8c
https://www.youtube.com/watch?v=z0Z1RCS5hiE
https://www.youtube.com/watch?v=QtPeZmBGS9shttps://www.youtube.com/channel/UCT_HEjwUA7MrXo410qQiPwg/videos?sort=dd&shelf_id=0&view=0

A Gourmand zenekar ezen kívül fellép 2016. május 21-én 19.30 órakor a „Centrumok és perifériák” nevet viselő kortárs szerzők estjén I-II., melynek részvevői Bodor Johanna, Tompa Andrea, Grendel Lajos, Háy János (Helyszín: MiTo art.café.books)

 

 

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez