Dátum/Időpont
2019.02.14. - 2019.02.28.
Egész nap

Helyszín

Bosznia-Hercegovina - Sarajevo, Abadžiluk 10

Rendezvénysorozat

Címkék Kiállítás


Egy város látszólag nem más, mint kő- és embertömeg. Ám a fények és árnyékok játéka mögött kis történetek bújnak meg. Kinsky Imre 20. század eleji képei és a száz évvel későbbi Kaiser Ottó képek ugyanarról mesélnek, a „kőtömeg” és az emberek iránti lelkesedéssel, és főleg: szeretettel.

Míg a külföldi szakirodalom Brassaïval, Kertésszel és Moholy-Naggyal egyenrangú alkotóként emlékszik a holokausztban elpuszított Kinszki Imre (1901-1945) életművére, Magyarországon és a környező országokban csak kevesek által ismertek páratlan fotói. Pedig Kinszki képei, írásai rendszeresen megjelentek a magyar sajtóban, felvételeit pedig olyan rangos külföldi lapok is közölték, mint a National Geographic vagy az American Ptotograpy.

Kaiser Ottó (1953) a fény-árnyék játék és a portéfotózás megszállottja. A Budapesti mesék című kiállítás Kaiser és Kinszki budapesti fotóiból összeállított párhuzamos utazás: a holokausztban odaveszett fotós két világháború között készült budapesti fényképe mellé állítja kortárs Kaiser friss Budapest-felvételeit, mintegy válaszként témában, ritmikában, hangulatban.

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez