Dátum/Időpont
2017.05.23.
Egész nap

Rendezvénysorozat No Categories

Címkék


A lengyelországi magyar kulturális évad keretében az Ensemble Mandel együttes 2017. május 23‑án lépett fel a krakkói Copernicus Fesztiválon, a Malopolski Ogrod Sztuki kulturális központban.

A most negyedik alkalommal megrendezett fesztivált 2014-ben azzal a céllal hozták létre, hogy különböző tudományágak képviselői, így tudósok, filozófusok és művészek közti párbeszéd színteréül szolgáljon. Az idei programok többek közt az elme és az érzelmek kapcsolatával, az érzelmek világfelfogásban betöltött szerepével, valamint a technológia érzelmekre gyakorolt hatásaival foglalkoznak.

 

Az ugyancsak 2014-ben, Mandel Róbert kezdeményezésére létrejött Ensemble Mandel különböző korok zenéit és hangszereit használja fel előadásaiban. A mindenkori zenei feladathoz más és más formációt alkotó zenekar analóg moduláris szintetizátorokat szólaltat meg olyan középkori hangszerekkel együtt, melyeket a közönség ritkán vagy talán soha nem hallhatott eddig elektroakusztikus zenei közegben. A különböző hangszerek egymás mellé állítása nem csak a zenét, hanem a látványvilágot is különlegessé teszi. Az Ensemble Mandel játszik eredeti, valamint kifejezetten a zenekar számára írt műveket is, melyekben régi és új zenei elemek keverednek, így téve még izgalmasabbá az egykori és mai zeneszerzők művészeti törekvéseit.

 

Az elektroakusztikus zenei projectben Mandel Róbert (tekerőlant) Szabó Zsolt (viola da gamba), Andrejszki Judit (ének), Molnár Andrea (blockflöte), Kaltenecker Zsolt (szintetizátor) és Kiss Zoltán (technikai munkatárs) vesznek részt. Az Ensemble Mandel repertoárján elsősorban elektronikus és elektroakusztikus kompozíciók szerepelnek, de megszólaltatnak eredeti középkori zeneműveket is. A Copernicus fesztiválon a zenekar Bingeni Szent Hildegárd műveit és improvizációkat adták elő.

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez