A Nyugat-Balkán felé fordul a magyar kulturális diplomácia figyelme: a Külgazdasági és Külügyminisztérium a térség hat országában – Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Koszovóban, Macedóniában, Montenegróban és Szerbiában – szervez 2018 októbere és 2019. december vége között magyar kulturális heteket. A programsorozat Szerbiában veszi kezdetét október 5-én. A következő helyszín februártól Bosznia-Hercegovina, majd a Macedón Köztársaság. Hasonlóan átfogó igényű, földrajzi kiterjedésű magyar kulturális megjelenésre a térségben nem volt még példa.

Magyarország fontosnak tartja közelebbi és távolabbi déli szomszédjaihoz fűződő kapcsolatait, barátként tekint rájuk és támogatja a régió európai integrációs folyamatának felgyorsítását. Hazánk és ezen országok között kiváló a politikai együttműködés, gazdasági kapcsolataink dinamikusan fejlődnek.

Ugyanakkor Magyarország és a magyar nemzet kulturális teljesítményei, értékei a térségben kevéssé ismertek. A magyar kulturális hetek célja, hogy hazánkat modern, a legkorszerűbb kulturális irányzatokkal lépést tartó és kreatív, de egyben hagyományos értékeit tisztelő és ápoló, a kulturális sokszínűséget előtérbe helyező országként mutassa be.

No Events

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez