Autonómia-gyakorlatok – Kaszás Tamás és Lóránt Anikó kiállítása

A Lengyelországi Magyar Kulturális Évad keretében  Autonómia-gyakorlatok címmel nyílik kiállítás Kaszás Tamás és Lóránt Anikó munkáiból 2016. június 3-án Więckowskiegóban, a Balassi Intézet – Varsói Magyar Kulturális Intézet szervezésében. A tálat a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad keretében valósul meg.

Az Autonómia-gyakorlatok című kiállítás egy olyan képzelt jövőbeli kollektív életformát mutat be, amely a Földet sújtó és a jelenlegi civilizáció pusztulását előidéző ökológiai és gazdasági összeomlás után alakult ki.

A kiállítás, mely kifejezetten a Muzeum Sztuki Łódź részére készült, két részből áll. Az egyik A jövő régészete, míg a másik az Auto-antropológia címet viseli. Egyes műalkotások régészeti leletekként, a (leendő) közösség spekulatív nyomaiként jelennek meg, melyeknek sikerült túlélni a modern civilizáció megsemmisülését. A tárlat magában foglalja Kaszás Tamás és Lóránt Anikó 21. század elejétől készült műveit.

Kaszás Tamás és az Ex-artist’s collective az együttműködés alapú megoldásokban, a tapasztalati és elméleti tudás újraszervezésében, az esztétikában fogalmazzák meg művészetüket. Arra ösztönöznek, hogy az ismeretlen jövőre támaszkodva alternatív gyakorlatokat képzeljünk el, olyanokat, amelyek ugyan a mai társadalomban is léteznek, de csak periférikusan fordulnak elő.

A kiállítás megtekinthető 2016. szeptember 25-ig látható Więckowskiegóban.

Autonómia-gyakorlatok – Kaszás Tamás és Lóránt Anikó kiállítása

 In Egyéb
Legutóbbi bejegyzések

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez