Dátum/Időpont
2016.06.19.
00:00

Helyszín

Lengyelország - Nowy Sącz, ul. Lwowska 226

Rendezvénysorozat No Categories

Címkék


Újszandecben, a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad 2016/17 programsorozat keretében 2016. június 19-én, a krakkói magyar főkonzulátus közreműködésével lépett fel a Debreceni Népi Együttes.

A sandecföldi rendezvénysorozat június 18-án Ószandec Városi Tanácsának ünnepi ülésével kezdődött, ahol Ferenc pápa dekrétuma alapján Árpád-házi Szent Kingát választották a város hivatalos védnökének s javaslat hangzott el arra vonatkozóan, hogy Árpád-házi Szent Kinga legyen egész Lengyelország védnöke. A hozzászólásra felkért krakkói magyar főkonzul, dr. Körmendy Adrienne a két ország közötti kapcsolatok szorosabbá tételére irányuló magyar kormányzati akarat bizonyítékaként jelentette be a Magyar Kulturális Évad megrendezését Lengyelországban. Az ünnepi ülés után a Szent Kinga által alapított klarissza kolostor udvarán a krakkói Zeneakadémia zenekarának előadásában felhangzott a Szent Kinga oratórium ősbemutatója.

Másnap a Galíciai Városka elnevezésű skanzen – múzeum területén évente megszervezett Kárpátok-Lakoma elnevezésű népművészeti fesztivál fővendégként a Debreceni Nép Együttes lépett fel nagy sikerrel. A jelenlevőket ebből az alkalomból Körmendy Adrienne főkonzul és Leszek Zegzda marsall, a kis-lengyelországi vajdaság önkormányzata vezetőségének a tagja köszöntötte.

Fotó: Małopolskie Centrum Kultury SOKÓŁ

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez